Skottelbraai

Skottelbraai

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Skottelbraai

De Skottelbraai heeft net als ieder ander product een ontstaansgeschiedenis. Hier leest u meer over de totstandkoming van de Skottelbraai.

De Skottelbraai, ook wel Zuid Afrikaanse barbecue genoemd, in zoals de naam al doet vermoeden ontstaan in Zuid Afrika. De Skottelbraai werd uitgevonden door boeren die na het werk op het land, uiteraard honger hadden en naar een manier zoeken om simpel, snel maar lekker hun vlees te bereiden. Het bereiden van het vlees, het zogenaamde ‘braaien’, werd gedaan op een oude ploegschaar.

Onder deze ploegschaar werd een vuurtje gestookt en vervolgens werd het vlees gebraden. Doordat de eigen vetten van het vlees opgevangen werden in de ploegschaar, bleef het vlees lekker sappig en bakte het niet aan. Mede hierdoor is het nu nog steeds niet nodig om boter of olie te gebruiken wanneer u gebruikt maakt van een Skottelbraai!

Skottelbraai van vandaag de dag

Gelukkig voor ons als barbecue liefhebbers was er een fabrikant, tot dan toe gespecialiseerd in gas cilinders, die wel iets zag in de Skottelbraai gemaakt van die oude ploegschaar. De ploegschaar werd vervangen door een gemailleerde ronde schaal, welke op gas werkte in plaats van houtvuur. Zo is de Skottelbraai zoals we die vandaag de dag kennen geboren.

Door het contante proces van verbeteringen doorvoeren op de verschillende modellen Skottelbraais, is Cadac inmiddels een ware specialist geworden in het produceren van kwalitatieve Skottelbraais. Later werd de productlijn van de Skottelbraai uitgebreid met verscheidene accessoires.

De Skottelbraai had zijn naam al waargemaakt onder de kampeerders onder ons, maar begint nu ook terrein te winnen bij mensen thuis. Door de vele mogelijkheden die de Skottelbraai biedt, de handige accessoires en de eenvoudige montage én demontage, is de Skottelbraai in korte tijd uitgegroeid tot een ware kampioen op barbecue gebied. Het feit dat de Skottelbraai eenvoudig schoon te maken is en een gezonde bereiding van uw gerechten mogelijk maakt, maken deze barbecues ideaal voor haast iedereen.

Skottelbraai mogelijkheden

De Skottelbraai stelt u in staat om een scala aan gerechten te bereiden, op slechts 1 enkele barbecue. Naast het barbecue rooster kunt u ook gebruik maken van de dubbelzijdige grill- en bakplaat (wordt niet geleverd bij elk type Skottelbraai). Aan één zijde kunt u perfecte stukjes vlees of vis grillen en aan de andere zijde heeft u een bakplaat waar u zelfs een pizza op kunt bakken!

De handige pannen standaard (wordt niet geleverd bij elk type Skottelbraai) maakt het ook mogelijk om gebruik te maken van een pan op uw Skottelbraai. Ideaal om bijvoorbeeld een pan rijst of pasta te koken!

dsfgsdfg