Barbecuen

Barbecuen, dat was voor u hoogst waarschijnlijk de reden om deze site te bezoeken. En inderdaad, op deze site vindt u een groot assortiment aan barbecues. Waar moet u opletten met de keuze van een BBQ? Er is keuze uit een drietal technologieën als het gaat om barbecuen

Barbecuen - de mogelijkheden

Zo is er de houtskool barbecue, de gasbarbecue en de elektrische barbecue. Elk systeem heeft voor- maar ook nadelen. Belangrijk bij de aankoop van een barbecue is hoe en waar wilt u de BBQ voor gebruiken. En voor welk aantal personen moet de barbecue geschikt zijn.

Voor barbecuen op de camping is gas mogelijk het meest geschikt, de reden hiervan is dat houtskool barbecues op veel campings niet gebruikt mogen worden. En de elektrische barbecue heeft over het algemeen een te hoog wattage waardoor deze niet te gebruiken zijn op de camping.
Voor kampeerders is mogelijk de Q-serie van Weber geschikt. Het merk Cadac heeft twee toppers in het assortiment. Kiest u voor compact neemt u de Safari Chef voor de caravan kampeerder en voor thuis gebruik is de Cadac Easy Chef de Luxe een absolute aanrader. Een minder bekende maar wel zeer gebruiksvriendelijke en makkelijk te onderhouden camping barbecue is de City gas van OutdoorChef. Dit is een echte topper !

Barbecuen op gas

Barbecuen op gas geeft vele voordelen; veilig, snel en gebruiksvriendelijk. Gas is momenteel met stip de nummer een als het gaat om barbecuen. Het grote voordeel van gas; u zet het betreffende toestel aan en binnen enkele minuten is de BBQ al klaar voor gebruik. De gasbarbecue is in de loop der jaren sterk door ontwikkeld en je hebt ze van groot tot klein. De trend op dit moment zijn buitenkeukens, doordat deze snel op temperatuur zijn kiezen veel mensen voor dit apparaat.

In plaats van in de pan legt u het vlees op uw outdoorkeuken waardoor er toch een andere en ontspannen sfeer ontstaat bij het bereiden van vlees of volledige gerechten. Door dat gas snel is zal men over het algemeen sneller gebruik maken van deze manier van barbecuen t.o.v. houtskool.
Op het gebied van outdoorkeukens zijn het merk Weber, Outdoorchef en GrandHall de meest bekende merken. Bent u opzoek naar een compacte BBQ zonder toeters of bellen en is gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijk belangrijke argumenten bij de aanschaf dan heeft het merk Weber en met name OutdoorChef legio mogelijkheden.

Barbecuen op elektriciteit

De elektrische BBQ is in absolute aantallen nog een relatief kleine speler, maar is wel de technologie die procentueel het hardste groeit. Had elektra vroeger als nadeel dat het lang duurt doordat deze apparaten een beperkt vermogen hadden. Dat is dat heden ten dage verleden tijd. Neem daar ook nog eens de plezierige bijkomstigheid bij dat ook dit systeem snel op temperatuur is. Dan kan elektra mogelijk voor u ook een geschikte energie bron zijn op het gebied van barbecuen.
Voor kampeerders is elektriciteit minder geschikt omdat het wattage van een toestel over het algemeen te hoog of aan de hoge kant is om op een camping te kunnen gebruiken.