Cobb barbecues

Cobb barbecues

Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 2. Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 3. Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 4. Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 5. Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 6. Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 7. Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 8. Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 9. Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 10. Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 11. Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 12. Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cobb barbecues: steeds populairder!

Met een Cobb bbq haalt u een compacte en veelzijdige barbecue in huis. De barbecues van Cobb neemt u overal gemakkelijk mee naar toe. En bij een barbecue zijn natuurlijk ook verschillende barbecue accessoires onmisbaar. Daarom vindt u in ons assortiment ook diverse Cobb accessoires voor een optimale ervaring. De Cobb is ontstaan uit het idee om een bbq te ontwerpen die veelzijdig, compact maar bovendien ook veilig is. De Cobb barbecues hebben een kooksysteem dat is ontworpen Zuid-Afrika. De Cobb bood de bewoners daar, ondanks dat ze geen elektriciteit hebben, toch een manier om in een droge omgeving veilig op vuur gerechten te kunnen bereiden. Op basis hiervan werden de barbecues verder ontwikkeld tot de moderne barbecues die het nu zijn.

Waarom een Cobb Bbq?

Er zijn verschillende redenen waarom een Cobb bbq wellicht iets voor u is. We zullen de belangrijkste redenen om te kiezen voor een Cobb voor u op een rijtje zetten:

 • De Cobb barbecues zijn erg compact, hierdoor neemt u hem overal gemakkelijk mee naar toe!
 • Hij is erg veilig en zuinig in gebruik
 • Binnen No-time is de Cobb klaar voor gebruik. De Cobb is namelijk de snelste brikettenbarbecue op de markt.
 • Door de anti-slip rubbertjes onder de voetjes staat hij stevig en veilig.
 • Een Cobb bbq verbruikt 80% minder briketten dan reguliere briketten barbecues.
 • Grillen, braden, roken, wokken en bakken; hij kan het allemaal.

Hoe zit een Cobb bbq in elkaar?

De Cobb bbq bestaat uit verschillende onderdelen. Namelijk van bodem naar beneden uit: De deksel, de basisplaat, brikettenmandje, de RVS kom en aan de buitenkant heeft de Cobb een mantel en een bodem.

De deksel van een Cobb bbq is gemaakt van roestvrij staal en beschikt bovendien over een vuurvaste knop. De gaatjes die aan de bovenkant van de deksel zitten zorgen voor een gelijkmatige trek en een constante temperatuur. De Cobb basisplaat is voorzien van een Teflon laag. Dit zorgt ervoor dat jouw gerechten niet zullen aanbakken en dat je de Cobb bbq daarnaast gemakkelijk kunt reinigen. De kleine gaatjes in de basisplaat zorgen ervoor dat het vet op een veilig manier naar buiten kan. Onder de basisplaat vindt u het brikettenmandje. Bij de Cobb barbecues heeft u de keuze om de Cobble stone of briketten als warmtebron te gebruiken. De speciale Cobble stone brand op een hogere temperatuur dan briketten. Of u kiest voor de Cobble stone of juist briketten is dus afhankelijk van het soort gerecht dat u wilt bereiden. Klaar met barbecueën? Dan is het niet mogelijk om de Cobb bbq te doven, maar u dient te wachten tot de Cobble stone of briketten zijn opgebrand. De RVS kom die onder het brikettenmandje zit is bedoeld voor het opvangen van overtollig vet. Hiervoor zijn handige aluminium wegwerp bakjes verkrijgbaar. Deze kunt u dan achteraf weggooien en bespaart u weer tijd tijdens schoonmaken van de Cobb. Ook i de RVS kom van de Cobb te gebruiken om groenten of aardappelen te alten garen. Tot slot is de mantel en bodem van de Cobb uniek. Deze worden namelijk niet warm tijdens het barbecueën. Hierdoor kun je hem altijd gemakkelijk verplaatsen. De rubberen antislipvoetjes zorgen ervoor dat uw Cobb bbq stabiel staat en geen schroeiplekken achterlaat op de tafel of gaat verschuiven.

Wat kan een Cobb barbecue?

Een Cobb bbq is enorm veelzijdig. Uw kunt er namelijk alle kanten mee op als het gaat om bereiden van gerecht. De Cobb barbecue is geschikt voor:

 • Grillen: Op de basisplaat kun je grillen. Deze basisplaat is geschikt voor het grillen van vlees, vis of groenten. Voor de authentieke grillstrepen maak je gebruik van de Cobb Grillplaat+.
 • Bakken: Om te bakken maak je gebruik van de bakplaat. Je kunt hierop gerechten maken zoals: Pannenkoeken, pizza of een gebakken ei. En wist je dat je zelfs brood, taart of cake kunt bakken? Je gebruikt dan de basisplaat in combinatie met het rooster. Daarnaast bak je de lekkerste pizza’s op de Cobb pizzasteen.
 • Braden: Wanneer je de deksel op de bbq plaatst kun je de barbecue gebruiken als een oven. Wanneer je vlees wilt braden gebruik de de basisplaat en keer je het gerecht regelmatig. Het is ook mogelijk om het Cobb rooster op de basisplaat te zetten.
 • Wokken:Lekker groenten, vlees of vis wokken? Met de speciale Cobb wok is dit mogelijk. De wok gebruik je om te roerbakken en voor het maken van stoofpot, soep of sauzen.
 • Roken: Zelfs roken is mogelijk op een Cobb bbq! U maakt dan gebruik van rookpellets. Deze leg je in een aluminiumfolie op de Cobble stone of briketten. Gebruik tijdens het roken wel altijd de deksel.

 

Welke Cobb tafel bbq kies ik?

Cobb heeft een aantal verschillende barbecues. We zullen de verschillende bbq’s uit het assortiment kort toelichten:

 • Cobb Pro
  Deze barbecue heeft een stoer uitstraling. Hij heeft een grill oppervlak van 30 cm en geschikt voor 2 tot 4 personen. Met de deksel erop is hij 32,5 cm hoog. Als hittebron kunt u gebruik maken van zowel de Cobble stone als briketten.
 • Cobb Pro Compact
  Dit is het kleine tafel bbq model van Cobb. Het heeft een doorsnede van 30 cm en is slechts 29,5cm hoog met de deksel erop. Hij is geschikt voor 2 tot 4 personen. Als hittebron kunt u gebruik maken van zowel de Cobble stone als briketten.li>
 • Cobb Premier
  De Cobb Premier is het basismodel uit de Cobb serie. Hij heeft een grill oppervlak van 30 cm, is 32,5 cm hoog en is geschikt voor 2 tot 4 personen. Als hittebron kunt u gebruik maken van zowel de Cobble stone als briketten.
 • Cobb Premier Air
  In tegenstelling tot de Cobb Premier kun je met de Cobb Premier Air de temperatuur van je Cobb regelen. Ook deze bbq is geschikt voor 2 tot 4 personen en heeft als hittebron mogelijkheden briketten en de Cobble stone. De hoogte met deksel is 35.5 cm.

Bestel uw Cobb online op Barbecues.nl!

Bent u ook zo enthousiast over de bbq’s van Cobb? Bestel er dan vandaag nog één. Liever nog persoonlijk advies? Neemt u dan gerust contact met ons op of kom langs in onze enorme showroom in Bergeijk (nabij Eindhoven). Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte barbecue!

Al een mooie gevonden? Dan wensen wij u alvast veel plezier!