Cobb barbecues

Cobb barbecues

Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 2. Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 3. Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 4. Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 5. Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 6. Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 7. Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 8. Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 9. Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 10. Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 11. Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 12. Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cobb

Waarom Cobb?

De Cobb is niet alleen overal te gebruiken dankzij zijn compacte formaat, maar ook erg veilig, zuinig en snel klaar voor gebruik. Deze tafelbarbecue is veilig doordat de mantel en bodem niet heet worden. U kunt deze daardoor zelfs verplaatsen als deze al warm is. Daarnaast zijn de voetjes voorzien van antislip rubbertjes waardoor deze overal veilig en stevig staat. De Cobb is tevens zuinig omdat deze 80% minder briketten verbruikt dan een reguliere brikettenbarbecue. Doordat er veel verschillende accessoires beschikbaar zijn voor de Cobb kunt u hier erg veelzijdig op kokken. Zo kunt u erop grillen, bakken, braden, wokken en zelfs roken. Bovendien is geduld geen must, want met een Cobble Stone is deze zelfs in 3-5 minuten klaar voor gebruik. Daarmee is dit de snelste brikettenbarbecue op de markt. Het is dus geen probleem als u last minute nog even uw Cobb aan wil steken. Om het nog mooier te maken, kunt u alle RVS onderdelen lekker in de vaatwasser doen. De Cobb is dus meer dan een simpele tafelbarbecue!

Over Cobb

De Cobb is een heerlijk veelzijdige, maar ook compacte barbecue om overal mee naartoe te nemen. Dankzij verschillende accessoires kunt u hier namelijk mee grillen, bakken, braden, wokken en roken! Perfect als u op een heerlijke zomerdag het liefste buiten blijft om te eten, maar geen zin heeft om uitgebreid de BBQ aan te maken. Met een Cobble Stone is deze tafelbarbecue namelijk binnen 5 minuten klaar voor gebruik! Daarnaast is deze BBQ ook nog wat gezonder doordat u indirect barbecuet. Dat wil zeggen dat het vlees geen direct contact maakt met de hittebron. Daardoor is de kans op aangebrand vlees miniem en is uw vlees dus automatisch gezonder. Dit zorgt er ook meteen voor dat het vlees of de vis lekker sappig blijft aangezien deze niet uitdrogen wanneer u indirect grilt. Bovendien is de Cobb ook erg veilig om mee te nemen. Zowel de mantel als de bodem van de tafelbarbecue worden niet heet doordat het brikkettenmandje los staat van de bodem. Dat voorkomt schroeiplekken op de tafel en zorgt dat u deze veilig kunt verplaatsen, zelfs als deze al opgewarmd is. Zijn compact formaat maakt het makkelijk om deze barbecue overal mee naartoe te nemen zoals de camping, het strand, het park, uw balkon, de tuin of misschien wel op uw boot. De Cobb is niet voor niets heel populair onder booteigenaars! Tegen de avond komen alle Cobbjes boven water in de haven. Er is niets zo heerlijk als buiten koken op uw Cobb op een zwoele zomeravond wanneer u het liefste nog lekker lang buiten blijft.

Hittebron

Als hittebron voor de Cobb zijn er twee opties, namelijk de speciale Cobble Stone en gewone Briketten.

Cobble Stone

De Cobble Stone is een briket dat speciaal ontworpen is voor de Cobb BBQ en is gemaakt van natuurvriendelijke materialen. Aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof zijn overbodig. Het enige wat u nodig heeft is een lange aansteker om de Cobble Stone aan te steken. Dat maakt het aansteken van de barbecue lekker snel en bovendien een stuk veiliger. Het grote voordeel van de Cobble Stone is namelijk dat hij binnen 3-5 minuten op temperatuur is zodat u in een mum van tijd aan de slag kunt met uw Cobb. Met één Cobble Stone kunt u ongeveer twee uur barbecueën waarbij deze een constante temperatuur aanhoudt. Dat maakt de Cobble Stone erg populair onder barbecue liefhebbers!

Briketten

U kunt natuurlijk ook kiezen om briketten te gebruiken als hittebron. Deze geven over het algemeen een lagere temperatuur af dan de Cobble Stone, wat soms juist erg handig is. U kunt namelijk het aantal briketten aanpassen zodat u ongeveer de temperatuur kunt regelen. De vuistregel hierbij is dat de temperatuur hoger wordt naarmate men meer briketten gebruikt. Hierbij moet u er rekening mee houden dat de temperatuur wat kan verschillen per merk en type briket dat u gebruikt. Daarom is er niet echt een vast aantal briketten dat u kunt aanhouden voor een bepaalde temperatuur. Daarnaast heeft u meer briketten nodig als de omgevingstemperatuur lager is. Echter moet u er rekening mee houden dat wanneer u gewone briketten gebruikt, de Cobb er iets langer over doet voordat deze warm is. Als u met briketten aan de slag gaat, duurt het ongeveer 15 minuten voor de Cobb op temperatuur is.

Ter informatie: 7–10 briketten staan gelijk aan 1 Cobble Stone. Als u 7 briketten gebruikt, verbruikt de Cobb ongeveer 80% minder brandstof dan een traditionele barbecue.

Historie

De Cobb is eigenlijk ontstaan in de afgelegen gebieden in Zuid-Afrika. Daar hadden de bewoners geen elektriciteit tot hun beschikking en hadden ze andere middelen om te gebruiken dan in Europa. Het idee was om een barbecue te ontwikkelen waar de bewoners niet alleen veelzijdig, maar ook veilig mee konden koken zonder elektriciteit. Vuur kon niet omdat de omgeving zo droog was. Dankzij de Cobb konden de bewoners in die dorpen alsnog veilig en veelzijdig koken. Als brandstof gebruikten zij natuurlijk geen Cobble Stone of briketten, maar gedroogde maiskolven. Deze corn-cobbs genoemd door de bewoners en zo is de naam ‘Cobb’ geboren!

Daarna is de Cobb verder ontwikkeld en geperfectioneerd tot deze uiteindelijk de veilige, veelzijdige, draagbare en compacte BBQ/kooktoestel werd dat het nu is. Dat allemaal in een stijlvol design gegoten! Bakken, braden, grillen, wokken en roken, de Cobb kan het allemaal. Bovendien is de Cobb lekker compact en heeft deze slechts een gewicht van 4 kg. Bedenk maar eens een reden om deze BBQ niet mee te nemen. Neem deze lekker mee naar de camping, boot, balkon, tuin, strand of een picknick. De Cobb is een handige tafelbarbecue die u overal veilig kunt gebruiken!

Onderdelen Cobb

Van boven naar beneden bestaat de Cobb uit de deksel, de basisplaat, brikettenmandje, de RVS kom en aan de buitenkant heeft de Cobb een mantel en een bodem. De deksel van de Cobb is gemaakt van roestvrij staal en heeft een vuurvaste knop. De gaatjes aan de bovenkant zorgen voor een gelijkmatige trek en constante temperatuur. De basisplaat is voorzien van een Teflon laag die ervoor zorgt dat het eten niet aanbakt en dat de plaat eenvoudig te reinigen is. Daarnaast zitten er kleine gaatjes in de plaat die ervoor zorgen dat het vet op een veilige manier naar buiten kan. In het Brikettenmandje kunt u de Cobble stone of briketten leggen die als hittebron van uw Cobb dienen. De Cobble Stone brandt op een hogere temperatuur dan briketten, dus de hittebron die u kiest is afhankelijk van het gerecht dat u wilt bereiden. Echter is het niet mogelijk om de Cobb te doven, enkel om de Cobble stone of briketten te laten uitbranden. De RVS kom dient vooral voor het opvangen van het overtollig vet. Om het uzelf makkelijk te maken, kunt u hier ook een Aluminium wegwerp kom in doen zodat u deze weg kunt gooien in plaats van achteraf te gaan schoonmaken. Daarnaast is deze kom ook te gebruiken om groenten of aardappelen in te laten garen. Wat de Cobb uniek maakt is dat zowel de bodem als de mantel niet heet worden tijdens het gebruik van uw Cobb. Hierdoor is deze gemakkelijk te verplaatsen en is de Cobb extra veilig. Bovendien staat deze op rubberen antislip voetjes zodat de Cobb overal stabiel staat. Dat zorgt ervoor dat de Cobb geen schroeiplekken achterlaat op de tafel of van de boot afschuift.