BBQ

BBQ is de meest gebruikte afkorting van het woord barbecue, de ideale vrijetijdsbesteding als het gaat om buiten eten. Wanneer je de verschillende type barbecues onder de loep neemt, zijn er 3 manieren om te barbecuen. 

Zo is de meest bekende manier van barbecuen de houtskool BBQ. De absolute marktleiders op het gebied van houtskool barbecues zijn het merk Weber, de uitvinder van de kogelbarbecue, het merk Outdoorchef, kogelbarbecue met uniek trechter systeem waardoor indirect barbecuen met deze BBQ zeer eenvoudig is. Het merk Barbecook staat bekend om het unieke aansteeksysteem. Deze barbecue is zeer snel in gebruik.

BBQ op houtskool

Op deze site vind u onder de houtskool barbecues enkel deze drie gerenommeerde merken. Deze kwaliteitsmerken hebben een goede aftersales en hebben zeer belangrijke eigenschappen; duurzaam, design en met name gebruiksvriendelijk.
De absolute noviteit op het gebied van houtskool barbecues is de Big Green Egg barbecue. Deze keramische barbecue is het neusje van de zalm op het gebied van houtskool barbecues en hebben een minimaal verbruik van houtskool.

BBQ op gas 

De gas BBQ is op barbecue gebied niet meer weg te denken. Deze barbecue wint snel terrein. Grootste voordeel; u zet de BBQ aan en binnen enkele minuten is deze klaar voor gebruik, heeft u even genoeg gegeten en wilt u even een rustpauze zet u de barbecue uit. Besluit u over een halfuurtje weer verder te gaan dan is dat geen probleem. U zet de BBQ vervolgens weer aan en in enkele minuten is de barbecue weer op temperatuur. Gasbarbecues zijn vaak klein en compact, bijvoorbeeld de Q serie van Weber of de Safari Chef van Cadac. Heeft u behoefte aan een volwaardige buitenkeuken dan behoort een volwaardig kookeiland ook tot de mogelijkheden. Er zijn ook gas BBQ units leverbaar die u in kunt bouwen.

BBQ op elektriciteit

De elektrische barbecue wint snel terrein en is erg in trek bij ouderen. Voor de camping is deze BBQ minder geschikt omdat de wattage (energieverbruik)  van deze barbecues over het algemeen te hoog is om deze op een camping te kunnen gebruiken. Voor thuis te gebruiken in uw tuin is de elektrische BBQ een absolute aanrader; licht in gewicht veelal tafel modellen, makkelijk in onderhoud. Onderdelen kunnen in veel gevallen direct na gebruik in de vaatwasser. Was het vermogen enkele jaren nog een argument om voor gas te kiezen. Met de nieuwe technologien die onder andere weber, grandhall en outdoorchef gebruiken doet in veel gevallen de electrische BBQ niet meer onder ten opzichte van de gasbarbecues.

 

Mocht u naar aanleiding van bezoek aan de site ww.barbecues.nl nog vragen hebben stel deze dan gerust via het contactformulier of bezoek onze showroom waar een zeer groot assortiment aan barbecues is opgesteld. Dus op zoek naar een BBQ? Bezoek de site of kom langs in onze showroom.