Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

BBQ recepten

Wanneer we aan barbecuen denken, denkt 9 op de 10 Nederlanders aan een stukje vlees op de bbq gooien. Een beetje braden of misschien grillen. Maar op een barbecue of buitenkeuken kan meer gedaan worden dan alleen een stukje vlees of vis bakken. Op internet, bijvoorbeeld op de site van Weber, vind je tal van BBQ recepten die uw horizon op barbecue gebied aanzienlijk kunnen verrijken. Op een gasbarbecue, houtskoolbarbecue of buitenkeuken kunt u een volledige maaltijd bereiden!

Voor overheerlijke recepten bezoek de site van Weber, OutdoorChef, GrandHall of Big Green Egg en ontdek de ongekende mogelijkheden van outdoor cooking. Hieronder vindt u diverse suggesties die het proberen waard zijn. Laat u verassen!

BBQ recepten - Zalmmoot

(Vincent, Hilvarenbeek)

Ingredienten:

  • ananas
  • limoenen
  • lente ui
  • sesam olie
  • soja saus
  • gember
  • suiker
  • zalm
  • peper & zout
  • diepvrieszak (of andere stevige plastic zak)
  • aluminium folie

U kunt de exacte hoeveelheden aanpassen aan uw eigen smaak en inzicht

Werkwijze:

Schil een ananas en snij deze in vier stukken. Verwijder vervolgens de harde kern in het midden. Neem vervolgens (enkele) limoenen en snijd deze in 6 stukken. Het lente uitje snijdt u in kleine ringetjes en de gember zo fijn mogelijk.

Maak vervolgens een marinade van het limoensap, de sesam olie, sojasaus, gember en suiker. Spoel de zalmmoot even af en stop deze in een diepvrieszak, waar u vervolgens de marinade ook in giet. Draai de zak zorgvuldig enkele malen om, zodat de zalm goed bedekt is met marinade. Leg deze dan in de koelkast en laat ca. 1 uur trekken.

De zalm is nu gereed voor de barbecue. Pak de zalm in een stuk aluminium folie (huid naar beneden), en leg het pakketje in de bbq. Laat het onder geloten deksel, 10 minuten indirect grillen in gesloten folie. Na tien minuten herhaalt u dit, maar dan met de folie open.

De stukken ananas grillt u ca. 2 a 3 minuten, met gesloten deksel, tot ze een licht goudbruin kleurtje hebben. Serveer uw perfect bereidde zalm met de stukjes ananas en bestrooi eventueel met een beetje peper en zout. 

Uw gasten zullen zeker onder de indruk zijn van uw barbecue kunsten!

X