Cadac

Cadac is in Nederland het meest bekend om de Skottelbraai. De Cadac Skottelbraai is geboren in Zuid-Afrika, vandaar dat je de teerm ‘Zuid Afrikaanse barbecue’ ook wel eens voorbij hoort komen. De Cadac Skottelbraai, inmiddels een begrip in Nederland en zeker onder kampeerders, werd oorspronkelijk uitgevonden door ‘boeren’ in het open veld. Zij namen voor het avondeten een oude ploegschaar, waar ze vervolgens het vlees in ‘braaiden’. Het vet wat uit het vlees liep tijdens het bereiden zorgde er voor dat het vlees niet aanbakte en maakte boter of olie overbodig.

Cadac ontstaan

Cadac is begonnen als fabrikant van gas cilinders, maar als snel ontstond het idee om de ploegschaar om te bouwen tot een rond, makkelijk te fabriceren en geëmailleerde ploegschaar. Deze werd via een buis op een glasfles geplaatst en de ‘Skottelskaar Braai’, later ‘Skottelbraai’ was geboren.

De Cadac Skottelbraai wordt tot de dag van vandaag constant verbeterd en Cadac is inmiddels uitgegroeid tot een ware specialist in het leveren van een compleet assortiment Skottelbraai variaties en bijbehorende accessoires.

De Cadac Skottelbraai is enorm populair onder kampeerders vanwege de uitstekende mogelijkheden om buiten eten te bereiden. De gehele collectie Cadac Skottelbraais is snel op te bouwen en te demonteren en passen gemakkelijk in de (bijgeleverde) draagtas.

Kortom: De Cadac Skottelbraai is een uitstekende manier om in de buitenlucht voedsel te bereiden en is bovendien makkelijk in gebruik en snel op te bergen.

Cadac Skottelbraai voordelen

De Cadac Skottelbraai is een zeer diverse en complete barbecue. De mogelijkheden lijken haast eindeloos. De Cadac Skottelbraai is er in verschillende uitvoeringen, welke onder andere verschillen in het aantal bijgeleverde accessoires. 

Bij een complete Skottelbraai krijgt een een barbecue rooster met vetopvang, zodat u ‘normaal’ kunt barbecuen. U krijgt tevens een opzetrooster zodat u ook gebruik kunt maken van pannen. Daarnaast een tweezijdig te gebruiken grill- bakplaat en een geëmailleerd ovendeksel.

De Cadac Skottelbraai is divers. U kunt grillen, barbecuen, wokken, bakken en zelfs als oven gebruiken. (Let op, niet alle barbecue accessoires zijn standaard bij elk type Skottelbraai)

Gemakkelijk op te bergen en te (de)monteren.

U kunt koken zonder toevoeging van vet, dus gezond!

Ideaal voor gebruik op de camping.