Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 25.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Kipsaté met limoen in olijvenmayonaise

Kipsaté met limoen in olijvenmayonaise

Heerlijke kipgerechten zijn ook op de barbecue een waar succes! Van filet tot spiezen, een stukje kip aangevuld met de rooksmaak van de barbecue daar wordt iedereen gelukkig van. Bekijk hier het lekkere en zomerse gerecht: Kipsaté met limoen in olijvenmayonaise.

Specificaties en voorbereiding

Kipsaté met limoen in olijvenmayonaise kan dienen als hoofdgerecht, maar wordt vaker als bijgerecht naast andere stukken vlees van de barbecue geserveerd. De limoen maar de kip heerlijk fris, wat goed kan worden gecombineerd met andere gerechten. In dit gerecht vindt u alle specificaties om 6 personen met dit gerecht blij te maken. Dit gerecht heeft een voedingswaarde van 470 kcal en duurt ongeveer 25 minuten om voor te bereiden. Even 2 uurtjes wachten en dit heerlijke barbecue recept is klaar om geserveerd te worden.

Benodigdheden

De volgende ingrediënten zijn nodig om deze kipsaté van de barbecue een succes te maken:

  • 420 gram kipmedaillons (in stukjes)
  • 1 limoen
  • 15 gram rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl tabasco
  • 5 el olijfolie
  • 190 gram groene olijven (uitgelekt)
  • 2 ansjovisfilets
  • 5 el mayonaise
  • 1 el zonnebloemolie

Bereiding Kipsaté met limoen in olijvenmayonaise

Begin met het halveren van de limoen en per een van de helften helemaal uit. De andere helft wordt in plakjes gesneden. Snijd de naaldjes van de rozemarijn helemaal fijn. De rozemarijn wordt met de knoflook, tabasco, olijfolie en het limoensap samen gemengd. Om dit mengels nog meer op smaak te brengen, voegt u naar smaak wat peper en zout toe. Zorg dat de stukken kip helemaal met dit mengsel worden doordrenkt. Zo wordt de kip heerlijk gemarineerd met een eigengemaakte marinade. Dek de kip af en laat deze ongeveer 2 uur marineren en rusten in de koelkast.

Snijd de olijven in grove stukken en maak de ansjovis juist heel erg fijn. Meng deze twee ingrediënten met de mayonaise en voeg ook hierbij naar smaak peper toe. Rijg daarna de gemarineerde kip aan prikkers of spiezen en laat deze 10 minuten garen op de barbecue. Zorg dat de spiezen regelmatig worden gekeerd om te voorkomen dat er een kant aanbrandt. Zijn de kipstukjes gaar? Serveer deze dan met de aangevulde mayonaise en limoenpartjes. Smakelijk eten!

X