Wat is er verfrissender dan een lekkere salade bij het barbecueën? Of u kunt het natuurlijk ook als alternatiefje gebruiken als u het vlees even beu bent. Met deze heerlijke klassieke Mexican Streetsalad komt u zeker niet tekort! De ingrediënten die gepaard gaan met deze salade, zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Met als aanraden 200gr groenten per dag, zult u hiermee zeker verzadigd zijn.
Tips voor de Mexican Streetsalad
Om de maiskolven goed te bereiden, moet je eerst de bladeren e.d. er af halen tot je alleen de kolf over heeft. Snijd dan de maiskorrels verticaal van de maïskolf af, zoals in de video is aangegeven. Zo neem je alleen de maiskorrels mee en heb je geen last van andere ongewilde delen van de mais! Dit gerecht is echt smullen met een stokbroodje uit de oven, crème fraîche en stukjes Manchego kaas. Hmmm! Maak het gerecht af met een heerlijk (alcoholisch) drankje naar keuze om het weg te spoelen en u bent klaar om te consumeren! U kunt ook eens kijken naar de zomerfavorieten, de Italiaanse keuken en de ‘bewust eten’ afdeling. Heeft u toch nog zin in andere gerechten voor op de barbecue? Neem dan zeker eens een kijkje bij de Mixed grill met aardappel en mais of de Peperzalm. Naast deze heerlijke BBQ gerechten zijn er natuurlijk ook nog een goede Ribeye met rode peper en citroen of de Limoenkipsaté met olijvenmayonaise . Dit zijn stuk voor stuk heerlijke gerechten van de Allerhande van AH.nl! Natuurlijk zijn dit niet de enige BBQ gerechten, er staan er nog honderden meer in.
Ingrediënten:
- 2 maiskolven (schoongemaakt)
- 2 rode paprika's (schoongemaakt)
- 1 courgette (in plakken van 1 cm)
- 2 rode pepers
- 6 el olijfolie
- 2 blikken kidneybonen ((a 400 g), uitgelekt)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 bakje koriander ((15 g), blaadjes grofgesneden)
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 citroen (uitgeperst)
- 1 krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
- Steek de barbecue aan.
- Breng water aan de kook en kook de maiskolven in 10 min gaar. laat dit uitlekken.
- Snijd paprika's en courgette en rode pepers en doe ze in een kom.
- Sprenkel er wat olie over en breng op smaak met peper en zout.
- Gril de groenten op de barbecue. (TIP gebruik een grilplaat voor op de barbecue)
- Bestrijk nu de mais met wat olie en gril de mais 10 min op de barbecue.
- Snijd de bonen, rode pepers, koriander, knoflook, komijnzaad allemaal fijn en vermeng met citroensap.
- Snijd de maiskolven volgens de video en verdeel de sla op een schaal met het bonen mengsel. breng op smaak met zout en peper en verdeel de gegrilde groenten er over.