Mixed grill met aardappel en mais

Bent u van plan vanavond een heerlijke barbecue avond te houden, maar heeft u nog geen inspiratie over wat u nou precies op de barbecue gaat maken? Dan hebben wij hier een van de lekkerste, maar toch eenvoudige BBQ recepten: de mixed grill met aardappelen en mais!

Perfectioneer uw Mixed grill met aardappel en mais

Deze combinatie van ingrediënten is heerlijk op een warme barbecue avond om je maag te vullen. De soorten vlees passen goed bij elkaar qua smaak. U kunt het vlees natuurlijk marineren naar keuze, maar om u een goed idee te geven van een goede en heerlijke marinade wordt rode wijn, azijn, knoflook en tijm gebruikt! Het geeft een echt nostalgisch gevoel als dit gerecht gegeten wordt met de zon in uw gezicht, onder het genot van een (alcoholisch) drankje en een heerlijke saus naar keuze om uw vlees in te dippen. Ook de mais is hier een mooi element van. Zorg eerst dat u de mais insmeert met een klein laagje olie voordat je ze op de barbecue legt, waarna deze na 20 minuten een prachtige goudkleur heeft. Zo creëert u uw eigen versie van de Mixed grill met aardappelen en mais, en kunt u uw avond steeds perfecter maken.

Uw Mixed grill met aardappel en mais ingrediënten vers

Raadzaam bij dit recept is om alle ingredienten zo vers mogelijk te kopen, dan bent u verzekert van een heerlijke smaak. Naast dit heerlijke recept kunt u ook een kijkje nemen in de zomerfavorieten en in de Italiaanse keuken, die door ons zijn samengesteld. Zo is er ook een ‘bewust eten’ afdeling. Dit is voor als u zin heeft in een meer gezondere maaltijd. Blijft u toch liever bij de barbecue? Probeer dan zeker eens de Peperzalm of de Mexican streetsalad Je kan natuurlijk ook kiezen uit de Ribeye met rode peper en citroen of de Limoenkipsaté met olijvenmayonaise. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u inspiratieloos voor de barbecue staat! Nog op zoek naar een barbecue, bekijk ze hier!

Ingrediënten

 • 200 ml rode wijn
 • 3 el rodewijnazijn
 • 2 tenen knoflook (geperst)
 • 2 el verse tijm (fijngesneden)
 • 2 braadworsten
 • 2 speklapjes
 • 2 haaskarbonades
 • 4 maiskolven (in blad)
 • 3 el olijfolie
 • 1 zak aardappelpartjes (in de schil (425 g))
 • 2 biefstukken
 Bereidingswijze:
Voor de vleesmarinade
 1. Meng rode wijn, knoflook, tijm en de azijn in een kom. 
 2. Prik een paar gaatjes in de worsten en haal alle stukken vlees door de marinade en laat ze een minimaal een uur in de koeling liggen voor het beste resultaat.
 3. Steek de barbecue aan (TIP: gebruik houtsnippers voor extra smaak)
 4. Haal het vlees uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. 
 5. Leg de mais op de barbeque en draai hem gedurende 20 min gaar.
 6. Laat het vlees een beetje uitlekken en grill het vlees op de barbecue (behalve de biefstukken).
 7. Keer het vlees regelmatig en doe de aardappeljes in aluminiumfolie en gaar deze gedurende 15 min.
 8. Grill de biefstukken in ongeveer 5 min voor medium garing.
 9. Bestrooi voor servering nog met wat peper en zout.