Outr Kamado Large 55 Barbecue + Set Roosters

Voor 899,00 Van 955,00
Op voorraad

Dit product kan alleen worden afgehaald in Bergeijk.

Alleen af te halen in Bergeijk. Neem contact op voor de actuele voorraad.

 • Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 • Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 • Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 • Productspecificaties

  Soort product
  • Barbecue
  • Houtskool barbecue
  • Roosters & bakplaten
  Merk
  • Outr
  >Outr Kamado Large 55 Barbecue + Set Roosters

  Met de Outr Kamado Large 55 Barbecue kunt u alle kanten op! Dankzij de meerdere keramische lagen wordt de warmte, de rook en de typische barbecuesmaak geïsoleerd. Door deze constructie kunt u nauwkeurig de graden regelen en de temperatuur blijft constant. Grillen, roken, stomen, bakken of slow cooking... het kan allemaal met deze Outr Kamado houtskoolbarbecue! Door gebruik te maken van de meegeleverde set roosters kunt u ook nog eens indirect grillen. Lees hieronder alle details en voordelen van de grote barbecue.

  Outr Kamado Large 55 Barbecue + Set Roosters

  De Outr Kamado Large 55 Barbecue is ideaal voor als u naar een grote houtskoolbarbecue op zoek bent! Het is een stevige bbq die uit geëmailleerd keramiek en staal bestaat. De set roosters zijn gemaakt van inox. Om er voor te zorgen dat deze Kamado zo lang mogelijk mee gaat is het belangrijk om te weten hoe u de deze moet gebruiken, moet schoonmaken en moet opbergen.

  Belangrijk om te weten tijdens het eerste gebruik van de Outr Kamado Large 55 Barbecue + Set Roosters

  Wanneer u deze BBQ voor het eerst gaat gebruiken dan moet u met een aantal dingen rekening houden. Zo dient de grote barbecue eerst ingebrand te worden. Dit doet u door de BBQ rustig op te stoken tussen de 100 - 150 graden gedurende 60 min. Na deze 60 minuten laat u de Outr-barbecue terug afkoelen. Ook bij de 2de en 3de keer dat u de BBQ gaat gebruiken moet dit proces herhaald worden.

  Smeer vervolgens de margietschijf in met plantaardige olie. Ook dit dient u regelmatig te herhalen. Daarna kunt u een vuurtje maken door de aanmaakblokjes op de houtskoolplaat leggen. Als dat gebeurd is dan is het tijd om er houtskool bovenop te gooien. Gebruik niet te veel houtskool, 2 handjes is voldoende (ongeveer 5 cm houtskool). Let op dat de vlammen de eerste keer niet te hoog zijn want dan kan de vilten afdichting beschadigd raken voordat deze de kans heeft gehad om zich goed te hechten.

  Laat de eerste keer het vuur vanzelf uitdoven totdat alle brandstof op is. Maak GEEN gebruik van alcohol, terpentine, benzine of andere vloeibare aanmaakproducten.

  De Outr Kamado Large 55 Barbecue + Set Roosters onderhouden

  Als de buikjes gevuld zijn dan is het tijd om op te ruimen. Doof het vuur door de brandstoftoevoer te stoppen en alle gaten + deksel dicht te doen. Zo kan het vuur op een natuurlijke wijze uitgaan. Maak nooit gebruik van water om het vuur te doven! Als u dit wel doet dan bestaat de kans dat de Kamado beschadigd raakt.

  Zodra de houtskoolbarbecue afgekoeld is kunt u beginnen met het reinigen. De Outr-barbecue kan zichzelf reinigen. Als u de barbecue 30 minuten lang om 260 graden laat branden dan zullen alle resten en vuil verschroeien. (dit is niet verplicht om te doen)

  Ook tijdens het schoonmaken mag er geen water gebruikt worden. De wanden zijn kwetsbaar voor water en andere schoonmaakproducten. Als u het roet wilt wegpoetsen dan kunt u het best de luchtregeling onderaan naar rechts schuiven zodat u met een aspook de koolrestanten weg kunt halen.

  Zodra de grote houtskoolbarbecue is afgekoeld kunt u de grill, de roosters en de buitenkant schoonmaken. Gebruik een schoonmaakmiddel ZONDER schuurmiddel. Voor de buitenkant kunt u een vochtig doekje gebruiken. Houdt er rekening mee dat de grill NIET in de vaatwasser kan.

  Na het reinigen kunt u de Outr BBQ netjes opbergen. Het beste is om de Kamado barbecue ergens binnen te zetten. Als u de barbecue toch buiten laat staan maak dan gebruik van een regenhoes. Vergeet niet om de Kamado tijdens de winter binnen te zetten. Het is belangrijk dat deze vorstvrij bewaard wordt. Als u de Large 55 Kamado van Outr een mooi plaatsje hebt gegeven vergeet dan niet om de wielklemmen te blokkeren.

  Eigenschappen van de Outr Kamado Large 55 Barbecue

  • Inclusief wielen, grillrooster en zijplanken
  • Temperatuur af te lezen in °C en °F
  • Afmeting standaard grillrooster in de Kamado: 44 cm
  • Bestaat uit geëmailleerd keramiek en staal
  • Grillen, bakken, stomen, roken en slow cooking
  • Houtskoolbarbecue