Nieuw

Outr Kamado Large 55 Barbecue

825,00
Op voorraad

Dit product kan alleen worden afgehaald in Bergeijk.

Alleen af te halen in Bergeijk. Neem contact op voor de actuele voorraad.

 • Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 • Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 • Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 • Productspecificaties

  Soort product
  • Barbecue
  • Houtskool barbecue
  Merk
  • Outr
  >Outr Kamado Large 55 Barbecue

  De Outr Kamado Large 55 Barbecue is een houtskool barbecue waarmee u alle kanten op kunt gaan. Deze Kamado barbecue van Outr bestaat uit meerdere keramische lagen die ervoor zorgen dat de warmte, de rook en de authentieke barbecuesmaak geïsoleerd worden. Door deze constructie blijft de temperatuur constant en kunt u de graden nauwkeurig regelen. Met deze grote houtskoolbarbecue kunt u o.a. grillen, bakken, roken, stomen en slowcooking! Lees hieronder alle details en productinformatie over de Outr Kamado Large 55 Barbecue.

  Outr Kamado Large 55 Barbecue

  Als u op zoek bent naar een grote houtskoolbarbecue voor een mooie prijs dan is deze Outr Kamado Large 55 Barbecue een echte aanrader. De Kamado van Outr beschikt over meerdere keramische lagen en is vervaardigd uit geëmailleerd keramiek en staal.

  Het eerste gebruik

  Als u voor de eerste keer de Outr Kamado Large 55 Barbecue gaat gebruiken dan moet u met een aantal dingen rekening houden. Bij het eerste gebruik dient de Kamado Large 55 ingebrand te worden. Dit kunt u doen door de bbq rustig op te stoken tot 100-150 graden Celsius voor ongeveer 1 uur lang. Daarna laat u de barbecue terug afkoelen. De eerste 3 keren dat u de Kamado gebruikt dient u dit proces te herhalen.

  De bovenste luchtregeling (de margietschijf) kunt u het best insmeren met plantaardige olie. Ook dit moet regelmatig herhaald worden. Vervolgens kunt u een vuurtje maken met een aantal aanmaakblokjes. Leg de aanmaakblokjes op de houtskoolplaat onder in de Barbecue. Als u dat gedaan heeft dan plaatst u er 2 handen houtskool bovenop. Gebruik niet te veel houtskool! Ongeveer 5 cm houtskool is al voldoende. Let op: als de vlammen de eerste keer te hoog zijn dan bestaat de kans dat de vilten afdichting beschadigd raakt voordat deze de kans heeft gekregen om zich goed te hechten. Ook is het belangrijk dat u het vuur de eerste keer vanzelf laat uitdoven zodat alle brandstof op is.

  Maak GEEN gebruik van terpentine, alcohol, benzine of andere vloeibare aanmaakproducten.

  De nazorg en het reinigen van de Outr Kamado Larga 55 Barbecue

  Als u klaar bent met barbecueën dan kunt u het vuur doven d.m.v. de brandstoftoevoer te stoppen en alle gaten en de deksel te sluiten. Op die manier zal het vuur op een natuurlijke wijze uitgaan. Gebruik nooit water om het vuur te doven want hierdoor kan de keramische Kamado beschadigd raken.

  Deze houtskool BBQ kan zichzelf reinigen. Laat de Outr BBQ 30 min. Op 260 graden Celsius branden. Hierdoor zullen alle resten en vuil verschroeien. (u bepaalt zelf of u dit wilt doen, het is niet verplicht) Zoals eerder vermeld is het gebruik van water af te raden. Dit komt omdat de wanden kwetsbaar zijn voor vloeistof, ook andere schoonmaakproducten zijn daarom af te raden. Als er veel roet aanwezig is dan kunt u dit eventueel met een borstel wegvegen. De luchtregeling onderaan kunt u helemaal naar rechts schuiven zodat u met behulp van bijv. een aspook de koolrestanten die door het rooster zijn gevallen kan verwijderen. Wanneer de houtskoolbarbecue is afgekoeld dan kunt u de grill en het rooster reinigen met een schoonmaakmiddel ZONDER schuurmiddel. De grill kan NIET in de vaatwasser! Ook kunt u eventueel de buitenkant van de Kamado schoonmaken. Gebruik hiervoor een vochtig doekje met een mild schoonmaakmiddel.

  Wanneer de grote houtskoolbarbecue van Outr weer helemaal schoon is dan is het tijd op deze netjes op te bergen. Als u de BBQ buiten laat staan dan is het aan te raden om gebruik te maken van een regenhoes. Laat deze mooie BBQ tijdens de winter niet buitenstaan! Het is de bedoeling dat deze vorstvrij bewaard wordt. Blokkeer ten alle tijden de wielklemmen zodat de Kamado barbecue er niet plotseling vandoor gaat.

  Eigenschappen van de Outr Kamado Large 55 Barbecue

  • Inclusief wielen, grillrooster en zijplanken
  • Temperatuur af te lezen in °C en °F
  • Bestaat uit geëmailleerd keramiek en staal
  • Afmeting grillrooster: 44 cm
  • Grillen, bakken, stomen, roken en slow cooking
  • Houtskoolbarbecue