Outr Kamado Medium 40 Barbecue + Set Roosters

Voor 479,00 Van 510,00
Op voorraad

Dit product kan alleen worden afgehaald in Bergeijk.

Alleen af te halen in Bergeijk. Neem contact op voor de actuele voorraad.

 • Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 • Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 • Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 • Productspecificaties

  Soort product
  • Barbecue
  • Houtskool barbecue
  • Roosters & bakplaten
  Merk
  • Outr

  Outr Kamado Medium 40 Barbecue + Set Roosters

  Als u op zoek bent naar een luxe barbecue die eenvoudig in gebruik is, dan is deze Outr Kamado Medium 40 Houtskoolbarbecue inclusief een set roosters een echte aanrader! Met deze medium houtskoolbarbecue kunt u alle kanten op. Deze BBQ heeft verschillende mogelijkheden: roken, stomen, grillen, bakken, slow cooking… het kan allemaal! Dankzij de set roosters kunt u direct en indirect grillen combineren. Bovendien creëert u meer plaats, meer plaats betekent meer eten tegelijkertijd maken!

  Outr Kamado Medium 40 Barbecue + Set Roosters

  De medium Kamado van Outr bestaat uit geëmailleerd keramiek en staal. Dit materiaal is stevig maar ook kwetsbaar. Om het materiaal zo goed mogelijk intact te houden is het van groot belang dat u van tevoren de gebruiksaanwijzing leest. Met een goed onderhoud heeft u lang plezier van deze mooie Outr Kamado medium 40 barbecue. Lees dus gauw verder.

  Gebruiksaanwijzing van de houtskool bbq

  De eerste paar keren dat u de Kamado gaat gebruiken dient u een aantal stappen te volgen. Zo is het belangrijk dat de eerste 3 keren de BBQ wordt ingebrand. Het inbranden gebeurd d.m.v. de BBQ rustig op te stoken op een temperatuur tussen de 100-150 graden Celsius voor 1 uur lang. Daarna kan de houtskoolbarbecue terug afkoelen.

  De margietschijf (de bovenste luchtregelaar) moet af en toe met plantaardige olie worden ingesmeerd.

  Na deze stappen kunt u eindelijk beginnen met het vuur maken. Leg de aanmaakblokjes onderin op de houtskoolplaat. Vervolgens doet u er ongeveer 5 cm houtskool bovenop. Let op, gebruik nooit te veel brandstof want dit kan de Kamado barbecue beschadigen.

  Als u klaar bent met het gezellig barbecueën dan is het tijd om de houtskoolbarbecue schoon te maken en op te bergen. Maar voor dat u met het schoonmaken begint dient u eerst de sluitingen te controleren. Door de hitte kunnen de sluitingen los te komen zitten. Als de metalen ring is los gekomen dan kunt u deze met een sleutel terug vastdraaien.

  Het onderhoud van de Outr Medium Kamado barbecue en de set roosters

  Het schoonmaken van de houtskoolbarbecue is niet moeilijk maar u moet wel met een aantal dingen rekening houden. Zo mag u bijvoorbeeld geen water of andere schoonmaakmiddelen gebruiken voor de binnenzijde. Met een borstel kunt u het roet wegvegen. Als u het klepje van de onderste luchtregeling helemaal naar rechts schuift dan kunt u met een aspook de overgebleven koolrestanten verwijderen.

  De grill en de roosters kunnen schoongemaakt worden met een schoonmaakproduct ZONDER schuurmiddel. Let op: de grillroosters mogen niet in de vaatwasser geplaatst worden.

  De buitenkant kunt u reinigen met een vochtig doekje in combinatie met een mild schoonmaakmiddel.

  Het opbergen van de houtskool bbq

  Als de barbecue weer helemaal schoon is dan is het tijd om hem op te bergen. Het beste is om de Kamado barbecue overdekt op te bergen. Het belangrijkste is dat deze vorstvrij bewaard wordt en dat u de wielklemmen blokkeert.

  Specificaties

  • Afmetingen: H 49 x B 54 x D 48
  • Afmeting van het standaard grillrooster in de Kamado: 32 cm
  • Gewicht: 30 kg
  • Materiaal: keramiek
  • Wielen: nee
  • Temperatuurbereik: 110 – 370 graden Celsius
  • Brandstof: houtskool