Outr Kamado Medium 50 Barbecue + Set Roosters

Voor 799,00 Van 855,00
Op voorraad

Dit product kan alleen worden afgehaald in Bergeijk.

Alleen af te halen in Bergeijk. Neem contact op voor de actuele voorraad.

 • Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 • Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 • Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 • Productspecificaties

  Soort product
  • Barbecue
  • Houtskool barbecue
  • Roosters & bakplaten
  Merk
  • Outr
  >Outr Kamado Medium 50 Barbecue + Set Roosters

  Deze Outr Kamado Medium 50 Barbecue is voorzien van keramische lagen. Deze lagen zorgen ervoor dat de rook, de warmte en de heerlijke barbecuesmaak geïsoleerd worden. Hierdoor kunt u de graden secuur regelen en blijft de temperatuur constant. Als u van bakken, grillen, stomen, roken of slow cooking houdt, dan is deze Outr Kamado Medium 50 Barbecue (met set roosters) echt iets voor u!

  Outr Kamado Medium 50 Barbecue + Set Roosters

  Met deze chique houtskoolbarbecue van Outr en een set roosters erbij maakt u al uw vrienden en familie jaloers. Deze barbecue kan gebruikt worden om te bakken, te grillen, te stomen of om te roken. Kortom, een multifunctionele barbecue voor een mooie prijs. Als u de Outr Kamado Medium 50 voor de eerste keer gaat gebruiken dan moet u met een aantal dingen rekening houden.

  Het gebruik van de Outr Kamado Medium 50 Barbecue

  Wanneer u de BBQ voor het eerst gaat gebruiken is het belangrijk om de houtskoolbarbecue in te branden. Dit doet u door de BBQ rustig op te stoken op een temperatuur tussen de 100-150 graden, 60 minuten lang. Dit herhaalt u de eerste drie keren dat u de Kamado gaat gebruiken.

  Na het inbranden kunt u de margietschijf insmeren met plantaardige olie. Ook dit moet af en toe herhaalt worden. Als u de schijf heeft ingesmeerd dan kunt u beginnen met een vuurtje maken. Leg de aanmaakblokjes onderin op de houtskoolplaat en leg er vervolgens 2 handen vol houtskool overheen. 5 cm houtskool is voldoende. Als u te veel brandstof gebruikt dan kan het zijn dat de Kamado beschadigt raakt.

  Gebruik geen alcohol, benzine, terpentine of andere vloeibare aanmaakmiddelen.

  Stop de brandstoftoevoer en sluit alle gaten als u klaar bent met het barbecueën. Zo kan het vuur vanzelf doven. Gebruik nooit water om het vuur te doven! Dit kan schadelijk zijn. Zodra het vuur gedoofd is en de BBQ is afgekoeld dan kunt u controleren of alle sluitingen nog stevig vastzitten. Door de hitte kan de metalen ring die de deksel met het onderstel verbind uitzetten waardoor de ring los gaat zitten. Controleer dit dus goed en als het nodig is dan kunt u de ring met een sleutel weer vastzetten.

  Het schoonmaken van de Outr Kamado Medium 50 Barbecue en de Roosters

  Ideaal aan deze houtskoolbarbecue is dat deze zichzelf kan reinigen. Als u de BBQ 30 minuten lang op 260 graden laat branden dan zullen alle resten en vuil verschroeien. Het is niet verplicht om dit proces uit te voeren maar wel aan te raden.

  Wanneer er veel roet is ontstaan dan kunt u dit wegvegen met een borstel. Door de luchtregelaar aan de onderkant naar rechts te schuiven kunt u met een aspook de overblijvende koolrestanten weghalen. Zoals eerder vermeld mag u nooit water gebruiken in de Kamado. Water en andere schoonmaakmiddelen kunnen de wanden beschadigen.

  De roosters en de grill kunt u het beste reinigen met een schoonmaakproduct waar GEEN schuurmiddel in zit. De grill is niet vaatwasser bestendig. De buitenkant van de Kamado barbecue kan schoongemaakt worden met een vochtig doekje en een mild schoonmaakproduct.

  De Outr Kamado Medium 50 Barbecue + Set Roosters opbergen

  Als de houtskoolbarbecue weer helemaal schoon is gemaakt dan kunt u deze netjes onder een overkapping of binnen in een schuur opbergen. Het is belangrijk dat deze vorstvrij wordt opgeborgen. Vergeet niet om de wielklemmen te blokkeren zodat de BBQ netjes op zijn plaats blijft staan.

  Wist-Je-Datje

  Ruim 4000 jaar geleden is er door archeologen een oude aardewerk gevonden. Men vermoed dat het oude aardewerk een vroegere versie is van de huidige Kamado barbecue. Sinds de ontdekking is de houtskoolbarbecue met de jaren geëvolueerd. De naam Kamado komt van het Japans en betekent "kookplaat" / "fornuis".

  Eigenschappen van de Outr Kamado Medium 50 Barbecue

  • Afmetingen: H 108 x B 121 x D 65 cm
  • Afmeting standaard grillrooster in de Kamado: 38 cm
  • Inbegrepen: wielen + zijtafels + trolley
  • Brandstof: houtskool
  • Materiaal: keramiek
  • Aspan: ja
  • Gewicht: 64 kilogram
  • Temperatuurbereik: 110-370 graden Celsius