Outr Kamado Medium 50 Barbecue

730,00
Op voorraad

Dit product kan alleen worden afgehaald in Bergeijk.

Alleen af te halen in Bergeijk. Neem contact op voor de actuele voorraad.

 • Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 • Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 • Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 • Productspecificaties

  Soort product
  • Barbecue
  • Houtskool barbecue
  Merk
  • Outr
  >Outr Kamado Medium 50 Barbecue

  De Outr Kamado Medium 50 Barbecue beschikt over keramische lagen die de warmte, rook en authentieke barbecuesmaak isoleren. Door deze constructie wordt de temperatuur constant gehouden en kunt u de graden secuur regelen. Met de Outr Kamado Medium 50 Barbecue kunt u heerlijk bakken, stomen, grillen, roken of slow cooking!

  Outr Kamado Medium 50 Barbecue

  Deze Outr Kamado Medium 50 Barbecue is een mooie barbecue voor een scherpe prijs. Met deze houtskoolbarbecue kunt u alle kanten op. U kunt er eventueel een set roosters bij bestellen zodat u ook indirect kunt bakken. Wanneer u deze medium-barbecue voor de eerste keer gaat gebruiken moet u wel met een aantal dingen rekening houden. Lees daarom hieronder de gebruiksaanwijzing.

  Gebruiksaanwijzing van de Outr Kamado Medium 50 Barbecue

  Tijdens het eerste gebruik moet de houtskoolbarbecue worden ingebrand. Dit kunt u doen door de BBQ rustig op te stoken gedurende 1 uur lang op 100-150 °C. De eerste 3 keren dat u de Kamado barbecue gebruikt dient u dit proces te herhalen.

  De margietschijf bovenaan moet u regelmatig insmeren met plantaardige olie. Daarna kunt u eenvoudig een vuurtje maken door de aanmaakblokjes onder in de Kamado barbecue te leggen, op de houtskoolplaat. Vervolgens pakt u 2 handen houtskool en legt u deze er bovenop. Ongeveer 5 cm houtskool is genoeg. Gebruik dus niet te veel brandstof want als de vlammen te krachtig zijn dan kan dit de mooie houtskoolbarbecue beschadigen. Dat zou zonde zijn! Gebruik ook zeker GEEN terpentine, alcohol, benzine of andere vloeibare aanmaakproducten.

  Na het barbecueën laat u het vuur branden totdat het vanzelf uitdooft. Let op: gebruik geen water om het vuur te doven! Dit kan de wanden beschadigen. Stop de brandstof toevoer en sluit alle gaten, op die manier zal het vuur op natuurlijke wijze doven. Daarna is het verstandig om na het eerste gebruik te controleren of alle sluitingen nog goed vastzitten. De metalen ring die de deksel met het onderstel verbind kan namelijk door de hitte uitzetten waardoor deze los kan komen te zitten. Controleer dus altijd even de ring en zet deze eventueel met een sleutel weer vast.

  Het onderhoud van de Outr Kamado Medium 50 Barbecue

  Een voordeel van deze houtskoolbarbecue is dat deze zichzelf kan reinigen. Laat de barbecue 30 min. lang op 260 graden branden. Hierdoor zullen alle resten en vuil verschroeien. Dit is aan te raden maar is niet verplicht om uit te voeren.

  Om de binnenkant te reinigen gebruikt u het best GEEN water of andere schoonmaakmiddelen. De wanden zijn daar te gevoelig voor. Als er veel roet in de BBQ zit dan kunt u dit weghalen d.m.v. een borstel of ander gereedschap. Wanneer u de luchtregelaar onderaan naar rechts schuift dan kunt u met behulp van een aspook de overige koolrestanten verwijderen.

  Om de grills en roosters schoon te maken gebruikt u het best een schoonmaakproduct ZONDER schuurmiddel. Aandacht: de grill kan niet in de vaatwasser geplaatst worden! Als de Kamado barbecue is afgekoeld dan kunt u de buitenkant schoonmaken met een vochtig doekje met een mild schoonmaakmiddel.

  Het opbergen van de Outr Kamado Medium 50 Barbecue

  Het is belangrijk om de medium houtskoolbarbecue vorstvrij te bewaren. Zorg er ook altijd voor dat u de wielklemmen blokkeert zodat de barbecue niet weg kan rollen.

  Interessant weetje

  4000 jaar geleden hebben archeologen een oud aardewerk ontdekt. Men denkt dat dit een vroegere versie is van de keramische Kamado. Sinds die tijd is de Kamado op allerlei manieren geëvolueerd. De naam Kamado is Japans en betekent “fornuis” of “kookplaat”.

  Eigenschappen van de Outr Kamado Medium 50 Barbecue

  • Afmetingen: H 108 x B 121 x D 65 cm
  • Afmeting grillrooster: 38 cm
  • Inbegrepen: wielen + zijtafels + trolley
  • Brandstof: houtskool
  • Materiaal: keramiek
  • Aspan: ja
  • Gewicht: 64 kilogram
  • Temperatuurbereik: 110-370 graden Celsius