Peperzalm

Heb je eventjes genoeg van vlees en heb je zin in een lekker alternatief op de barbecue? Dan hebben wij voor jou de Peperzalm! Dit heerlijke vis-alternatief zal je niet snel vergeten. Om een heerlijke smaak toe te voegen aan de zalm, wordt vaak de citroen gebruikt. De citroen is bijna niet te missen bij de zalm, door zijn verfrissende, toch zure smaak die goed past bij deze heerlijke unit van onze BBQ gerechten. De schil kan je ook gebruiken zoals bij de bereidingswijze is uitgelegd.

Hints voor de Peperzalm

De peperzalm kan ook in de pan bereid worden, maar op de barbecue komt de peperzalm goed tot zijn recht. Het is ook een goed idee om een stokbrood klaar te maken bij de barbecue in het algemeen. Besprenkel of smeer het stokbrood met water en verwarm het dan in de oven. Met een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter, of een van AH.nl, zal je barbecue vrijwel compleet zijn. Het is een goed idee om uw vis even op kamertemeratuur te laten komen voordat deze op de barbecue gaat. Ook is het slim om uw vis een beetje te ontdoen van vet voordat deze op de barbecue gaat, om te zorgen dat de vis niet snel verbrandt.

Naast de heerlijke smaak van de producten is de kwaliteit van de producten goed. Je kan met de producten van Albert Heijn jouw BBQ gerechten personaliseren en naar eigen smaak en wens maken. Als je liever eens een kijkje neemt bij een ander gerecht, dan kan dat natuurlijk! Neem eens een kijkje bij de Mixed grill met aardappel en mais,of de Mexican streetsalad! Daarnaast is er ook een heerlijke Ribeye met rode peper en citroen of de Limoenkipsaté met olijvenmayonaise.

Op zoek naar een nieuwe barbecue bekijk ze hier!

Ingredienten:

 • 2 citroenen (schoongeboend)
 • 2 el zwarte peper (versgemalen)
 • 2 schaaltjes zalmfilet (a 175 g)
 • 2 el olijfolie mild 
 • 1/2 komkommer (in kleine blokjes)
 • 4 augurken (zuur (potje 340 g), in kleine blokjes)
 • 1/2 bakje bieslook (a 25 g)
 Bereidingswijze:
 1. Steek de barbecue aan.
 2. Pers een citroen en rasp de schil, meng dat met zwarte peper in een kom.
 3. Halver de zalm in lengte, besprenkel met olie en haal door het mengsel.
 4. Meng de komkommer en augurken en doe er citroensap doorheen.
 5. Rijg satéprikkers door de zalm en grill in ongeveer 4 min op de barbecue. 
 6. Snijd bieslook fijn en meng door het uitgelekte komkommermengsel.
 7. Eet smakelijk!