Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Ribeye met rode peper en citroen

Ribeye met rode peper en citroen

Voor de echte fanatieke barbecue gebruikers kan een recept met een echte stevige ribeye niet ontbreken! De ribeye is een van de bekendste stukken vlees die heerlijk op de barbecue bereid kan worden. Door de rokerige smaak die een barbecue aan het vlees toevoegt, is de ribeye met rode peper en citroen een perfecte maaltijd om te serveren op een zomeravond.

Specificaties van dit gerecht

Ribeye met rode peper en citroen is een gerecht dat als hoofdgang geserveerd kan worden. Het recept dat u hier vindt is voor 4 personen geschikt en bezit ongeveer 285 kcal aan voedingswaarden. Het kost u 25 minuten om dit gerecht voor te bereiden en ongeveer 6 uur wachten. Dit is bekend bij het bereiden van gerechten op de barbecue, hierdoor trekt de rokerige, specifieke smaak heerlijk in het vlees.

Ingrediënten

Om een perfecte ribeye met rode peper en citroen te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 Ribeyes (runder)
  • 2 Rode pepers (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels oregano (gedroogd)
  • 0,5 eetlepel zwarte peper (grof gemalen)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 125 ml rode wijn

Het bereiden van ribeye met rode peper en citroen

U begint met het insnijden van de vetrand van de ribeyes. Dit doet u op meerdere plaatsen. Vervolgens schilt u de citroen en perst u het sap van deze vrucht eruit. U maakt een pasta van citroenrasp, rode peper, oregano, zwarte peper, mosterd en knoflook. Deze pasta dient als marinade voor de ribeyes. Wrijf de ribeyes dan ook goed in met de pasta en leg ze vervolgens in een lage schaal. Het citroensap, de olijfolie en de rode wijn klopt u door elkaar en schenkt u over het vlees. De schaal wordt afgedekt en de ribeyes horen één nacht in de koelkast te marineren. Draai de ribeyes af en toe een keertje om.

Wanneer de ribeyes lekker zijn gemarineerd, laat deze dan goed uitlekken. Leg ze vervolgens op een goed ingevet barbecue rooster en laat de ribeyes aan iedere kant ongeveer 3 a 4 minuten grillen. Zorg dat de ribeyes voldoende met zout worden bestrooid en u kunt de heerlijke ribeyes met rode peper en citroen zo serveren!

X